Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ο νόμος Κατρούγκαλου επαναφέρει επίορκο γιατρό στην ενεργό υπηρεσία

Η πρώτη μου απορία όταν έπεσε στα χέρια μου η απόφαση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ήταν εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Και αυτό γιατί με την δική του νομοθεσία, την δική του νομική σύλληψη δηλαδη περί αποκατάστασης όλων των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, σήμερα επανήλθε στα καθήκοντα του ο καρδιοχειρούργος κ. Αντώνης Τσούκας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πως ζητούσε φακελάκι από βαριά πάσχοντα καρδιοπαθή.

Η ιστορία έλαβε χώρα το 2014, όταν επί δέκα ημέρες ο γιατρός αρνούνταν να χειρουργήσει χωρίς “φακελάκι” καρδιοπαθή ασθενή στο νοσοκομείο. Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σπύρος Κοκκινάκης με απόφασή του και ύστερα από γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου, επανέφερε τον επίορκο στα καθήκοντά του από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς να απαιτεί και να λαμβάνει το φακελάκι με τα 500 ευρώ, ποσό που θα «ξεμπλόκαρε» τη διαδικασία της αναμονής του ασθενή. Η σύλληψη του μάλιστα είχε γίνει επαυτοφόρω στο γραφείο του μέσα στο νοσοκομείο την ώρα του χρηματισμού.

Πίσω από την επιστροφή του καρδιοχειρουργού όπως και πολλών άλλων παρόμοιων περιστατικών στην ενεργό υπηρεσία υπάρχει φυσικά ο περίφημος «νόμος Κατρούγκαλου». Για την ιστορία, ο ασθενής τελικά κατέληξε, με ευθύνη του επίορκου γιατρού.

eggrafdg1

eggrafdg2

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων