Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ο Ομπάμα πήρε πάνω του την κάθαρση στο IRS

Ποιος είδε τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και δεν τον φοβήθηκε! To οικοδόμημα της μέχρι τώρα αδιάβλητης υπηρεσίας του IRS, δέχεται απανωτά χτυπήματα, μετά τις αποκαλύψεις για επιβάρυνση με πρόσθετους φόρους συντηρητικών ομάδων, οι οποίες «τύχαινε» να είναι και παραδοσιακοί «αντίπαλοι» του Λευκού Οίκου, όπως των πανίσχυρων κινημάτων «Tea Party», «Take Back the Country», «We are the People», «Patriots».

Οι πρακτικές αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2011 να φθάσουν στο κατώφλι της υπηρεσίας οι πρώτες μηνύσεις από δικηγόρους Αμερικανών φορολογούμενων. Το θέμα πήρε τεράστια έκταση και ο Barack Obama, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης, γνωστοποίησε πως ο επικεφαλής της IRS, Steven Miller, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Steven Miller ήταν στην υπηρεσία από το 1988. Από το Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε την ηγεσία, μετά την αποχώρηση του Douglas Shulman. Στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του φρόντισε να ευχαριστήσει τους υφισταμένους του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η εμπιστοσύνη του κόσμου στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος Ομπάμα μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν πρόκειται να ανεχτώ μια τέτοια συμπεριφορά σε καμία υπηρεσία και ειδικά στο IRS, δεδομένης της δύναμης που διαθέτει και της απήχησης που έχει στις ζωές όλων μας. Όπως εξήγησα και νωρίτερα δεν έχει σημασία από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεσαι και το IRS οφείλει να ενεργεί με τον πλέον ξεκάθαρο και νόμιμο τρόπο».

Προδίκασε επίσης την απομάκρυνση όλων των υπεύθυνων από τη θέση τους. Ενημέρωσε τους αμερικανούς πολίτες πως ο Υπουργός Οικονομικών, Jacob Lew, έχει λάβει σαφέστατες οδηγίες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξυγίανση της υπηρεσίας προς αποφυγή ύπαρξης μελλοντικών παρόμοιων φαινομένων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων