Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Ο Ομπάμα «προειδοποίησε» τον Ζούκερμπεργκ για τα fake news

Ο  Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε προσωπική προειδοποίηση στον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε συνάντησή τους μετά τις εκλογές του 2016, να περιορίσει την εξάπλωση των fake news στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο έλαβε την απάντηση πως το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να λυθεί, σύμφωνα με την Washington Post.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στο Περού, σε συνεδρίαση των παγκόσμιων ηγετών δύο μήνες πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση έγινε αφότου ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως είναι «τρελή» η ιδέα ότι τα fake news από πράκτορες με δεσμούς με τη Ρωσία θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Facebook σχολίασε πως έχει γνωστοποιήσει με «κάθε ευκαιρία» τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε ψευδείς ειδήσεις. Εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Facebook αρχικά ανακάλυψε εμπλοκή Ρώσων πρακτόρων τον Ιούνιο του 2016 και ειδοποίησε το FBI, ωστόσο οι προσπάθειες αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος έμειναν πίσω, καθώς εταιρία και κυβέρνηση δυσκολεύονταν να καταστρώσουν ένα σχέδιο δράσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων