Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ο Ομπάμα ζήτησε ενότητα, η Μπιγιονσέ έκλεψε τις εντυπώσεις

«Μία δεκαετία πολέμου φτάνει στο τέλος και η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει» ήταν το μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα στη τελετή της ορκωμοσίας του, για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Αναγνώρισε ότι η μεσαία τάξη των ΗΠΑ είναι ευάλωτη και τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η εφαρμογή κανόνων για τον ανταγωνισμό και τη δίκαιη αγορά. “Δεν πιστεύουμε ότι σε αυτή τη χώρα, η ελευθερία είναι δικαίωμα μόνο των τυχερών ή η ευτυχία των λίγων”, είπε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Πόσο πειστικά ήχησαν οι υποσχέσεις στα αυτιά των Αμερικανών είναι πρόωρο να εκτιμηθεί. Το βέβαιο είναι πως η λαμπερή πλευρά της ορκωμοσίας «έδενε» απόλυτα με το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο πολιτικό περιεχόμενο της ομιλίας. Η απαστράπτουσα και φινετσάτη Μπιγιονσέ έκλεψε τις εντυπώσεις σε μια εντυπωσιακή σκηνή, στη βάση του αμερικανικού Καπιτωλίου, όπου τραγούδησε ζωντανά τον αμερικάνικο εθνικό ύμνο.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να συμβολίσει την έκκληση του Μπάρακ Ομπάμα προς το αμερικανικό έθνος να ενώσει τις δυνάμεις του «ως μία χώρα» και «ένας λαός» που «έχει το χάρισμα να επανεφευρίσκει τον εαυτό του».

Η Μπιγιονσέ είναι οικογενειακή φίλη του ζεύγους Ομπάμα και φυσικά φανατική υποστηρίκτρια της πολιτικής του. Επέλεξε να φορέσει μία μακριά μαύρη τουαλέτα με παγιέτες και διαφάνεια, ενώ καταπράσινα διαμαντένια σκουλαρίκια στόλιζαν το κομψό σύνολό της. Η Αμερική ξανασχεδιάζει την εικόνα της στον κόσμο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων