Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Ο ομογενής “γκουρού των καλλυντικών” θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Να επεκτείνει την «αυτοκρατορία» του και στην Ελλάδα, σκέφτεται ο ομογενής επιχειρηματίας στον χώρο των καλλυντικών, Ναπολέων Περδής. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Ναπολέων Περδής, σε συνέντευξη του στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», στην οποία δήλωσε ότι θέλει να μείνει και για κάποιο διάστημα στην Ελλάδα με την οικογένειά του για να μάθουν καλά την ελληνική γλώσσα οι κόρες του, όπως τη μιλά και ο ίδιος. «Θέλω να τις βαπτίσω στις ελληνικές πολιτιστικές αξίες» τονίζει.

Ο Ναπολέων Περδής, ο «γκουρού των καλλυντικών» όπως αποκαλείται από την ελληνική ομογένεια, ξεκίνησε μόνος του, φτωχός και έστησε μια αυτοκρατορία καλλυντικών που απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Δεκάδες καταστήματα καλλυντικών με την επωνυμία Napoleon Perdis Cosmetics λειτουργούν σήμερα στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στις ΗΠΑ, στη Λατινική Αμερική, στον Καναδά, στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος, που υπήρξε στη λίστα των πιο πλούσιων Αυστραλών κάτω των 40 ετών, δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να γίνει δισεκατομμυριούχος. Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, ο πατέρας του τού ζητούσε να μάθει γράμματα, για να γίνει άνθρωπος. «Γιατρός ή δικηγόρος, μου έλεγε καθημερινά ο πατέρας μου. Ήθελε να ακολουθήσω ένα επάγγελμα “σεβαστό”. Δεν τον άκουσα, αλλά και δεν το μετάνιωσα. Ζω το όνειρό μου και είναι όμορφο και συναρπαστικό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον γιο Ελλήνων μεταναστών, που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες στο Σίδνεϊ τη δική του εταιρεία καλλυντικών το 1995. Τώρα τα προϊόντα του πωλούνται σε δεκάδες καταστήματα δικής του ιδιοκτησίας σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και εκατοντάδες άλλα καταστήματα. Ο ίδιος έχει «μετακομίσει» στο Λος Άντζελες, ενώ συνεργάζεται και με τη γιγαντιαία αμερικανική επιχείρηση καλλυντικών «Sephora».

Χορηγός των βραβείων Emmy, αντικατέστησε τη γιγαντιαία διεθνή εταιρεία καλλυντικών Lancome, μετά από συμφωνία του με την Academy of Television Arts and Sciences. Ο Ναπολέων Περδής έχει συνάψει συμβόλαιο με τη FOX TV Studios και είναι μόνιμος συνεργάτης πολλών τηλεοπτικών εκπομπών, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται πλέον από ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ.

Έως τώρα δεν είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα, παρότι την επισκέπτεται, αλλά τώρα όπως λέει το αποφάσισε και θέλει «να πάει καλά».

«Στο πρώτο τρίμηνο του 2015 θα μετακομίσω στην Ελλάδα. Θα εγκατασταθώ στην Αθήνα και από εκεί θα επιβλέπω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στην Ευρώπη που αναπτύσσονται συνεχώς» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», στη Μελβούρνη, όπου λειτουργεί ένα νέο σούπερ-κατάστημά του στο Τσάπελ Στριτ του Σάουθ Γιαρα, που θεωρείται «η πρωτεύουσα της μόδας» στην Αυστραλία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων