Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο, απευθύνοντας ένα μήνυμα με στόχο να ενώσει τους Δημοκρατικούς στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου του.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Μπάιντεν με ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών. Έως τώρα, είχε κρατήσει ουδέτερη στάση στην «κούρσα» των Δημοκρατικών για το χρίσμα. Όμως, πλέον ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση και ήδη χθες εξέφρασε και αυτός την υποστήριξή του στον Μπάιντεν.

«Ο Τζο έχει τον χαρακτήρα και την εμπειρία να μας καθοδηγήσει σε μία από τις πιο σκοτειμές εποχές μας και να μας θεραπεύσει μέσω μιας μακράς ανάκαμψης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η επιλογή του Τζο για τη θέση του αντιπροέδρου μου ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα ποτέ και έγινε στενός φίλος μου. Πιστεύω ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε από έναν πρόεδρο αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Ομπάμα.

«Η πανδημία μας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει σημασία. Μας θύμισε ότι μια καλή κυβέρνηση έχει σημασία», υπογράμμισε ο Ομπάμα και περιέγραψε τον Μπάιντεν ως προασπιστή των προοδευτικών ιδεών και έναν παθιασμένο υποψήφιο που η ενέργεια και ο ενθουσιασμός του έχουν εμπνεύσει νεαρούς ψηφοφόρους. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά είπε «Ένα πράγμα που μάθαμε τώρα που οι Ρεπουμπλικανοί είναι στον Λευκό Οίκο και ελέγχουν τη Γερουσία, είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο. Ενδιαφέρονται για την εξουσία».

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε οι Αμερικανοί να ενωθούν σε μια μεγάλη αφύπνιση ενάντια σε μια πολιτική που πολύ συχνά έχει χαρακτηριστεί από διαφθορά, παραπληροφόρηση, επιπολαιότητα, άγνοια και απλά σκέτη μικροπρέπεια», είπε ακόμη ο Ομπάμα και κάλεσε τους πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων «να εμπλακούν στη δημόσια ζωή μας και την πολιτική όσο ποτέ ξανά».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων