Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ο Ομπάμα αποχώρησε, αλλά η ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα μείνει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα το απόγευμα της Τετάρτης αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του τη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί με την Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Μπορεί να έφυγε, αλλά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Γεια σας» και «καλησπέρα». Με ελληνικό χαιρετισμό αλλά και με τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» από το Αξιον Εστί, ξεκίνησε την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Μπορούσε κανείς να καταλάβει πολλά για την ομιλία του Προέδρου Ομπάμα, πριν καν εμφανιστεί στη σκηνή. Την ώρα που το θέατρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος γέμιζε ασφυκτικά, στο κέντρο της σκηνής δέσποζαν τρείς πελώριες σημαίες: Η αμερικάνικη, την ελληνική και η ευρωπαϊκή.

Η σημερινή ομιλία εξάλλου, έπρεπε να είναι πολλά πράγματα: Tοπική και διεθνής ταυτόχρονα, ενωτική αλλά και καθησυχαστική σε σχέση με την επερχόμενη Προεδρία του Τράμπ, στιβαρή αλλά και αρκετά ανάλαφρη για να ικανοποιήσει ένα κοινό διψασμένο για έμπνευση και ελπίδα. To «Ζήτω η Ελλάς» συνεπήρε το κοινό!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων