Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ο ΠΑΟΚ ιδρύει τμήμα λακρός!

Την απόφαση να ιδρύσει τμήμα λακρός πήρε ομόφωνα ο ΑΣ ΠΑΟΚ, στην Γενική Συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Η δικηγόρος του ΑΣ, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ενημέρωσε το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ότι… «υπάρχει σύλλογος ομογενών από τις ΗΠΑ που χρηματοδοτεί την ίδρυση του νέου τμήματος για το λακρός και τις προοπτικές που έχει το άθλημα, το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η πρόταση που κατατέθηκε έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Τι είναι το λακρός:

HTML tutorial

«Το Λακρός (Lacrosse), υπήρξε Ολυμπιακό άθλημα στους αγώνες του 1904 και του 1908. Πρόκειται για ένα επίσης αρχαίο άθλημα, το αρχαιότερο στη Βόρεια Αμερική. Έλκει την καταγωγή του από τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, κυρίως του Καναδά και παιζόταν μεταξύ των διαφόρων φυλών, για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, να γιατρέψουν αρρώστιες και για να δημιουργήσουν δυνατούς και αρρενωπούς άνδρες.

Οι Γάλλοι που κατέλαβαν τις περιοχές αυτές του Καναδά ονόμασαν το συγκεκριμένο παιχνίδι Λακρός και το 1636 άρχισε η μετεξέλιξή του.

Η κάθε μια από τις δύο ομάδες αποτελείται από 10 παίκτες (ένας τερματοφύλακας, τρεις αμυντικοί, τρεις μέσοι και τρεις επιθετικοί), ο καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με ένα «μπαστούνι» που μοιάζει με απόχη και μ’ αυτό χειρίζεται το μπαλάκι, με στόχο να πετύχει γκολ στο αντίπαλο τέρμα. Αυτή τη στιγμή το Λακρός γνωρίζει μεγάλη άνθιση στις ΗΠΑ και τον Καναδά και μάλιστα υπάρχουν δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα στα πρότυπα του ΝΒΑ, κολλεγιακά πρωταθλήματα κλπ. Εκτός Αμερικής το Λακρός παίζεται σε Αυστραλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιαπωνία, Σουηδία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία και Τσεχία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων