Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή

Την Κυριακή 09/11 στον “Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου των Διδακτηρίων Χαλανδρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής”, στις 8.30 π.μ θα τελεσθεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν επιθυμίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β΄, να τιμήσει την εορτή του Αγ. Νεκταρίου Διευθυντή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και προστάτη της Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποφοίτησή του από την Σχολή, η οποία συμπίπτει με τα 170 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄(κατά κόσμον Νικόλαος Χορευτάκης) γεννήθηκε στην Κρήτη το έτος 1954, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης σπούδασε Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία στο εξωτερικό, διετέλεσε δε Αρχιμανδρίτης στη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Οδησσού καθώς και Μητροπολίτης σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου πριν εκλεγεί Πατριάρχης.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν όλοι οι απόφοιτοι Μητροπολίτες και Αρχιερείς της ΡΕΣ, εκπρόσωποι της Πολιτείας και λοιπών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Σχετικά άρθρα

16 Οκτωβρίου 2014 Ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ι.Μ.Κένυας

10 Οκτωβρίου 2014 Eπέτειος εύσημος δεκαετούς διακονίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’

11 Σεπτεμβρίου 2014 Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο από το διάδοχό του Πατριάρχη Θεόδωρο

8 Σεπτεμβρίου 2014 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τζιχαντισμό

1 Σεπτεμβρίου 2014 Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την αρχή της Ινδίκτου

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων