Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Ο πειρασμός του ….Στουρνάρα

Η έλευση της τρόικας στην Ελλάδα και οι εξοντωτικοί έλεγχοι που οι εκπρόσωποί της κάνουν στα δημόσια έσοδα φαίνεται πως αποσυντονίζουν τον Γιάννη Στουρνάρα…

Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός πως το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση για να σχολιάσει το φορολογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σχέδιο που απέφυγαν να σχολιάσουν τα περισσότερα κόμματα,  πλην της Νέας Δημοκρατίας,  κατανοώντας προφανώς ότι ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του φορολογικού πακέτου του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε κόμμα και δη ένας πολιτικός φορέας που διεκδικεί την εξουσία έχει κάθε λόγο να παρουσιάσει το πρόγραμμά του και την φορολογική του πολιτική.

Και δεν είναι μόνο ότι το υπουργείο Οικονομικών υπέκυψε στον πειρασμό να προσπαθήσει να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, όπως «ανεδαφικές, απροσδιορίστου κόστους και ημιτελείς προτάσεις». Ο κ. Στουρνάρας δια του γραφείου Τύπου άσκησε κριτική και στην διακυβέρνηση Παπανδρέου (παλαιότερα τα είχε βάλει με την διακυβέρνηση Καραμανλή για το έλλειμμα) σχολιάζοντας ότι οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό είναι περίπου αντιγραφή της «αλήστου μνήμης αντίληψης λεφτά υπάρχουν»!

Πρώτα λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε μέτωπο με τους «καραμανλικούς» που δεν θέλουν να ακούν καν το όνομά του και τώρα χτυπάει και την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Την στάση του υπουργού αξιοποίησε πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά ταύτισε τον κ. Στουρνάρα με την Συγγρού λέγοντας ότι εξέδωσαν κοινές ανακοινώσεις…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων