Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ο ΠΟΥ «θάβει» την έρευνα για τον κορονοϊό στη Γουχάν;

Η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον οδηγεί τον ΠΟΥ στο να «θάψει» την έρευνα για τον κορονοϊό και την εμφάνισή του στη Γουχάν, έπειτα και από νέο αίτημα επιστημόνων για νέα αποστολή στην κινεζική πόλη.

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal μια ομάδα περισσότερων από είκοσι επιστημόνων έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον ΠΟΥ καλώντας για νέα διεθνή έρευνα υποστηρίζοντας ότι η αποστολή του Οργανισμού που βρέθηκε στη Γουχάν τον περασμένο μήνα δεν είχε την απαραίτητη πρόσβαση ώστε να μελετήσει τις πηγές προέλευσης του ιού, ανάμεσά τους και πιθανή διαρροή από εργαστήριο.

Η τελική έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα, παρά ορισμένες διαρροές και δηλώσεις μελών της αποστολής, με τον ΠΟΥ να υποστηρίζει ότι θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την WSJ όμως ο ΠΟΥ ετοιμάζεται να «θάψει» τα αποτελέσματα της έρευνας μετά τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει οι πρώτες αναφορές.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, η ομάδα του ΠΟΥ απέρριψε το σενάριο να έχει διαρρεύσει ο ιός από εργαστήριο της Κίνας, άποψη την οποία… μάζεψε μετά από λίγες ημέρες το γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Γκεμπρεγεσούς δηλώνοντας ότι «όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων