Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας τρελάθηκε: “Απαγορεύονται αρκουδάκια, χειροκροτήματα και σκουπίδια”

Έχει χαρακτηριστεί (και όχι αδίκως) “ο τελευταίος δικτάτορας”. Ο λόγος, για τον πρόεδρο της Λρευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, που έχει “ψήσει το ψάρι στα χείλη” των Λευκορώσων.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας και όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε ότι θα επιβάλλει δραστικές ποινές σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μια εξ αυτών των ποινών είναι η κατάσχεση αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια όποιος θα ρυπαίνει το περιβάλλον στη Λευκορωσία θα του παίρνουν το αυτοκίνητο.

Η εν λόγω απόφαση του Λουκασένκο δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούν την πορεία του καθώς στο παρελθόν έχει επιβάλει εξίσου περίεργους νόμους.

Το 2011, διαδηλωτές στη Λευκορωσία αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν ασυνήθιστο τρόπο διαμαρτυρίας, απλώς χειροκροτούσαν. Όμως το χειροκρότημα το «πλήρωσαν» ακριβά καθώς κατόπιν απόφασης του Αλεξάντερ Λουκασένκο συνελήφθησαν χιλιάδες άνθρωποι. Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες, ήταν μονόχειρας.

Ένα χρόνο αργότερα, η πόλη Μινσκ «βομβαρδίστηκε» με 879 χνουδωτά αρκουδάκια από μια διαφημιστική σουηδική εταιρεία που θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για την ελευθερία του λόγου.

Ο Λουκασένκο καταδίκασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας αλλά δεν σταμάτησε εκεί, απέλυσε στρατηγούς για την αποτυχία διατήρησης την εθνικής ασφάλειας της χώρας και έδιωξε και Σουηδούς διπλωμάτες από τη χώρα.

Η σουηδική εταιρία είχε σχολιάσει τότε τις πράξεις του Αλεξάντερ Λουκασένκο γραάφοντας στην ιστοσελίδα της:«Έναν δικτάτορα μπορείς να τον μισήσεις, να τον περιφρονήσεις ή να τον φοβηθείς όμως ένα δεν μπορεί να αντέξει…να γελάς με τα όσα κάνει».

σχετικα αρθρα

5 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img