Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ο πρόεδρος των Σκοπίων βλέπει λύση με την ονομασία λόγω… ΣΥΡΙΖΑ

Το επίμαχο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, φαίνεται πως θα συζητηθεί υπό άλλη βάση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μία νέα πραγματικότητα. Για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα έχουμε πολιτικούς, οι οποίοι δεν φέρουν το φορτίο της κληρονομιάς από τον ψυχρό πόλεμο και ιδιαίτερα από τον εμφύλιο πόλεμο. Αλλάζουν τα δεδομένα» τόνισε χαρακτηριστικά σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων και συνέχισε:

“Και αυτοί, όπως και εμείς, συνειδητοποιούμε πλέον ποιες είναι οι ζημιές που υφιστάμεθα αμφότεροι εξαιτίας αυτού του ζητήματος. Επίσης και κάποιοι παράγοντες, με τους οποίους έχουμε επαφές, συνειδητοποιούν ότι και εμείς και η Ελλάδα έχουμε εμπλακεί σε ένα παιχνίδι και ότι τις ζημιές τις υφιστάμεθα εμείς”

Ενώ συμπληρώνει πως: “Με το πέρασμα του χρόνου, κάποιος διαμόρφωσε την εικόνα πως αυτό είναι δικό μας παιχνίδι. Αντιθέτως. Και η Ελλάδα και εμείς έχουμε εμπλακεί σε ένα ξένο παιχνίδι, στο οποίο τα συμφέροντα είναι των άλλων, ενώ η ζημία δική μας”.

Μεταξύ άλλων, ο Γκιόργι Ιβάνοφ υπογράμμισε πως “το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πόσο θα επιβιώσει, ανοίγει και τα άλλα ζητήματα του προβλήματος με το όνομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς, και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, αλλά και όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν υποστεί μόνον ζημία. Δεν υπάρχει κανένα όφελος. Και αυτό είναι επιζήμιο και για εμάς, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα, για το κύρος της, το οποίο έχει διακυβευτεί με όλες αυτές τις εξελίξεις σχετικά με το όνομα” και καταλήγει:

“Έτσι, πιστεύω ότι υπάρχει μία διαφορετική ροή των πραγμάτων και ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε όμηροι όλων αυτών που μέχρι τώρα συνδέονταν με το πρόβλημα της ονομασίας”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων