Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ο πύργος του Άιφελ γέμισε… πρόβατα!

Σε… βοσκοτόπι μετατράπηκε ο Πύργος του Άιφελ! Οι Γάλλοι αγρότες, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις των λύκων στα κοπάδια τους. Κατήγγειλαν μάλιστα, πως το γαλλικό κράτος τους “υπερπροστατεύει”, σε βάρος των ζώων τους.

Όπως μεταδίδει το newmoney.gr, οι επιθέσεις σύμφωνα με την Γαλλική Ένωση Κτηνοτρόφων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι ίδιοι είναι απροστάτευτοι. Όπως αναφέρει η Ένωση έδω και τρία χρόνια ο αριθμός των λύκων έχει αυξηθεί ενώ λύκοι κατά εκατοντάδες μετακινούνται από άλλες χώρες της Ευρώπης προς τη γαλλική επαρχία.

Οι κτηνοτρόφοι καλούν την Πολιτεία να λάβει μέτρα, αλλιώς προειδοποιούν ότι πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους τα όπλα για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, η θανάτωση λύκων είναι παράνομη, αφού θεωρείται προστατευόμενο είδος.

Πάντως και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως δεν θέλουν να φτάσουν στο σημείο να σκοτώνουν τους λύκους γι αυτό και θα πρέπει το κράτος να βρει μία λύση για το πρόβλημα τους.

Σύμφωνα με την Liberation, ο πληθυσμός των λύκων στη Γαλλία υπολογίζεται σε 300 και η αύξηση του κατά 15-20% ανά έτος φοβίζει τους κτηνοτρόφους.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου είχαν αναφερθεί απώλειες περίπου 4.800 ζώων, κυρίως προβάτων, από επιθέσεις λύκων. Σχεδόν 1000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Το 2013, περίπου 6.800 ζώα έπεσαν θύματα από επιθέσεις λύκων, διπλάσιες από τις αντίστοιχες απώλειες του 2009.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων