Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

O… Ρεχάγκελ ξανάρχεται!

Η εκτίμηση πως η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός βίαιου κοινωνικού ξεσπάσματος προκαλεί ανατριχίλα στο Βερολίνο που ελπίζει πως αν ο τουρισμός πάει πολύ καλά, μπορεί να αποτραπεί η έκρηξη μέχρι τον Σεπτέμβριο των γερμανικών εκλογών. Στη συνέχεια, θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν κάποιο «ατύχημα». Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή μας στο Βερολίνο, ελπίζουν πως «αν υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 30 ή και 40%, τότε θα χρειασθούν πολλά χέρια, οι νεαροί θα βρουν δουλειά στα μπαρ και στα εστιατόρια των νησιών, να κάνουν και τις διακοπές τους, θα βρουν κορίτσια και έτσι, ίσως αποφευχθούν τα χειρότερα».

Η κυνική αυτή ανάλυση που προφανώς μεταφέρεται από συζητήσεις σε κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου, έρχεται και δένει με την απόφαση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου ο  πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ, με στόχο να ενθαρρύνει τους Έλληνες, να συμβάλει στην αποκατάσταση των ελληνογερμανικών σχέσεων και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με την Bild, ο Ρεχάγκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στόχος να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα και να διοχετευθεί μεγάλο ρεύμα Γερμανών τουριστών στη χώρα, ώστε να υπάρξει αισθητή ένεση ρευστότητας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων