Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ο Σαμαράς, ο ανασχηματισμός και ο…. Ερμενεζίλντο Ζένια

Δεν θέλει να κάνει άμεσα ανασχηματισμό ο Αντώνης Σαμαράς. Κι αυτό το μήνυμα θα εκπέμψει στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους με τους οποίους έχει κλείσει ραντεβού στο Μαξίμου.

Η απόφαση Σαμαρά να αφήσει για την άνοιξη τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα βολεύει στην παρούσα φάση τόσο τον Β. Βενιζελο όσο και τον Φ. Κουβέλη. Ο μεν πρώτος δεν έχει κατασταλλάξει στο εάν πραγματικά επιθυμεί να στείλει στην κυβέρνηση πιο “προβεβλημένα” στελέχη του κόμματός του. Οι μισοί του εισηγούνται να το τολμήσει κι οι άλλοι μισοί ανάμεσά τους και η Φώφη Γεννηματά να απεμπλακεί. Επομένως είναι ιδανική εξέλιξη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάει στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου χωρίς να υπάρξει εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην σύνθεση της κυβέρνησης.

Ο δε Κουβέλης εμφανίζεται ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από πρόσωπα που δεν ανήκουν μεν στον στενό πυρήνα της ΔΗΜΑΡ αλλά τού κάνουν την δουλειά, ενώ δεν έχει κανέναν λόγο να ανοίξει θέμα ανασχηματισμού έχοντας παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα μετά το “παρών” στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Η καθυστέρηση στον ανασχηματισμό εξυπηρετεί βεβαίως και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο Σαμαράς έχει πει τις τελευταίες ημέρες στους συνεργάτες του (Βαρτζόπουλο, Σταμάτη, Λαζαρίδη) ότι επιδίωξή του είναι να κρατήσει το υπάρχον σχήμα μέχρι το Πάσχα. Ως τότε θα έχει εκταμιευτεί το σύνολο της δόσης, θα έχει φανεί αν κάτι κινείται στον τομέα της ανάπτυξης και θα έχει σχηματοποιηθεί το νέο φορολογικό. Άλλωστε ένας ανασχηματισμός αποτελεί πάντα κρυφό άσσο στο μανίκι ενός πρωθυπουργού ειδικά όταν δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα τού κάτσει καμία στραβή ως τότε…

ΥΓ: Κάθε χρόνο Νοέμβριο και Μάρτιο έρχονται οι ράφτες του Ερμενεζίλντο Ζένια και «παίρνουν τα μέτρα» των Αθηναίων VIP. Το ραντεβού του Νοέμβριου χάθηκε για τους υποψήφιους υπουργούς. Υπομονή ως τον Μάρτη τώρα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων