Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ο Σερ Ντέηβιντ και τα ομοφυλόφιλα ζώα

Η σοφή λαϊκή παροιμία που λέει, «εδώ καράβια πνίγονται, βαρκούλες αρμενίζουνε», βρίσκει πλήρες αντίκρισμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γνωστός παρουσιαστής ντοκιμαντέρ που έχουν να κάνουν με τη φύση και τα ζώα, Σερ Ντέηβιντ Ατένμπορο.

Ο διάσημος παρουσιαστής δέχθηκε πρόσφατη επίθεση από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Αγγλίας. Μπρέτ Μίλς, διότι στα ντοκιμαντέρ του αποτυγχάνει να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα όσο αφορά τα ζώα, αγνοώντας πλήρως τις ομοφυλοφιλικές τάσεις τους!

Ο καθηγητής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Σερ Ντέηβιντ, διότι όπως υποστηρίζει προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι όλα τα ζώα είναι ετερόφυλα, παρά την πληθώρα των στοιχείων τα οποία αποδεικνύουν ότι επιδίδονται σε μια ποικιλόμορφη σεξουαλική συμπεριφορά.

Μάλιστα, προχώρησε και σε παραδείγματα αναφέροντας τις περιπτώσεις αρσενικών χιμπατζήδων που επιδίδονται σε τρυφερές περιπτύξεις, και στα ντοκιμαντέρ του Σερ Ντέηβιντ, παρουσιάζονται απλά ως σύσφιξη σχέσεων μεταξύ αρσενικών και όχι ως σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ του ιδίου φύλου.

Ο καθηγητής Μίλς, δημοσίευσε τις απόψεις τους σε άρθρο του στο, European Journal of Cultural Studies, όπου μιλάει για την ομοφυλοφιλία των ζώων και ζώα γονείς του ιδίου φύλου.

Τα ντοκιμαντέρ του Σερ Ντέηβιντ αποτέλεσαν στόχο της έρευνας του καθηγητή λόγω του ότι κυριαρχούν στο χώρο των ντοκιμαντέρ άγριας φύσης.

Βέβαια το BBC, όπου παράγονται τα ντοκιμαντέρ του Σερ Ντέηβιντ, δεν έκανε καν το κόπο να σχολιάσει τα λεγόμενα του καθηγητή και βέβαια ο ίδιος ο Σερ Ντέηβιντ Ατένμπορο, απαξιεί να ασχοληθεί με την όλη ιστορία.

Από ότι φαίνεται υπάρχει ακόμη κόσμος που έχει την πολυτέλεια και το χρόνο να ασχολείται με ανοησίες, σε μια εποχή που κόσμος πεινάει και δοκιμάζεται από τη σφοδρή οικονομική κρίση.

Προηγούμενο άρθροΗ επιδοματική πολιτική
Επόμενο άρθροΣτο μυαλό του Μίτσελ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων