Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Ο Σγουρός κάνει διπλό (και… τριπλό) παιχνίδι! Έδωσε υποψηφίους στον ΓΑΠ, στηρίζει ΠΑΣΟΚ αλλά και φίλους του στη ΝΔ…

Γράφει ο Κώστας Ζωγράφος

Παλιό και παραδοσιακό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην αυτοδιοίκηση ο Γιάννης Σγουρός, το πιο προβεβλημένο τα τελευταία χρόνια, απέκτησε μεγάλη δύναμη ως Νομάρχης και Περιφερειάρχης, μέχρι που έχασε από την Ρένα Δούρου και έκτοτε χάθηκε και από το κόμμα του.

Ο Γιάννης Σγουρός, δεν θέλει πια να σχετίζεται με… «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», γι’ αυτό μάλλον διαφοροποιείται… με ελαφρά πηδηματάκια. Αφού έκανε και αυτός μια δηλωσούλα-έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου να μην κάνει το κόμμα, στη συνέχεια «νίπτει τας χείρας του» και ισορροπεί. Έτσι έδωσε πολλά στελέχη του στον ΓΑΠ και ταυτόχρονα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ…

Έχουμε λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του press-gr, και λέμε :
Με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου είναι υποψήφιοι στην Α΄ Αθήνας ο φίλος του πρώην Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ανδρουλακάκης, που για ένα φεγγάρι έκανε και θεματικό Αντιπεριφερειάρχη. Υποψήφιοι και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Μπάστας και Γιώργος Αρσένης, προσωπικοί φίλοι του Γιάννη Σγουρού.

Στη Β΄ Αθηνών, φιγουράρει ο πρώην περιφ. Σύμβουλος και διορισμένος από τον Σγουρό Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, πολιτικός μηχανικός Θανάσης Σπονδυλίδης, γιος του μακαρίτη δημάρχου Γλυφάδας και η νυν περιφ. Σύμβουλος νότιου τομέα Σίσσυ Δανέζη.

Στο υπόλοιπο Αττικής υποψηφιότητα έθεσε η Δέσποινα Αφεντούλη, περιφερειακή σύμβουλος και βασική συνεργάτης του Γιάννη Σγουρού.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΚΙΔΗΣΟ παίζει η πρώην Αντιπεριφερειάρχης του Μαρία Καρακλιούμη, ενώ εκεί βρίσκεται και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος στηρίζει τον αδελφό του που έθεσε υποψηφιότητα στην Αιτωλοακαρνανία και ο παλιός Αντινομάρχης Μιχάλης Βασιλάκης.

Από την άλλη, η ύπαρξη κάποιων στελεχών που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και έμειναν στο κόμμα για να δώσουν τη μάχη, ανάγκασε τον Σγουρό να αναδιπλωθεί λίγο τηρώντας τις ισορροπίες.
Στην Αιτωλοακαρνανία είναι υποψήφια η Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην βουλευτή Χρήστου, που παλαιότερα είχε «σκοτωθεί» με τον Σγουρό για τα αναπτυξιακά κονδύλια, ενώ στη Β΄ Πειραιά βάζει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθανασιάδης, στενός φίλος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Σγουρού.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ έμειναν και δυνατά στελέχη του συνδυασμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου που χωρίς να είναι υποψήφια, στηρίζει σκληρά τη Χαριλάου Τρικούπη, επιλέγοντας να μην ακολουθήσει τον πολύ καλό φίλο της Θόδωρο Πάγκαλο που ψηφίζει… Σαμαρά.

Τέλος, υπάρχει και ο… Τρίτος Δρόμος του Γιάννη Σγουρού, οι φίλοι του από τη διεύρυνση προς τη Ν.Δ.
Αν και θάβει παντού τον Γιώργο Κουμουτσάκο που θεωρεί ότι με την υποψηφιότητά του τού στέρησε τη νίκη στις εκλογές, μιλάει καλά με πολλούς υποψηφίους. Στη Β’ Αθήνας ο Γιάννης Σγουρός στηρίζει ΑΓΡΙΩΣ τους Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζιδάκη, λόγω των σχέσεων που είχαν όταν ήταν υπεύθυνος του ΕΣΠΑ.
Στηρίζει φανατικά Ντόρα – Νικήτα στην Α΄ Αθηνών. Ειδικά για την σχέση του με την Ψηλή, φροντίζει ένας κοινός φίλος, ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς που ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Σγουρό και τώρα είναι Γενικός Γραμματέας του Περιφερειάρχη Στερεάς και υιού Κώστα Μπακογιάννη!
Στο υπόλοιπο Αττικής λέει τα καλύτερα για τον Μάκη Βορίδη, που του είχε δώσει ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον κουμπάρο του Χάρη Δαμάσκο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων