Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ο σουλτάνος προκαλεί ξανά με νέες δηλώσεις

Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει ο Ερντογάν, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε συνέδριο και κάνοντας έναν απολογισμό της επίσκεψής του σε Αθήνα και Θράκη, έκανε λόγο για 150 χιλιάδες αδέλφια του που ζουν στην Θράκη, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα μειονοτικά σχολεία κατηγόρησε την Ελλάδα για μισαλλοδοξία.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής έθεσε και πάλι ζήτημα Αιγαίου, την ώρα που η Άγκυρα με ναυτικές οδηγίες, δεσμεύει τέσσερις περιοχές για στρατιωτικές ασκήσεις.
Με σειρά από NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο – Δεσμεύει και περιοχές στα ανοιχτά της Κύπρου

Για τις 11 Δεκεμβρίου δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17). Και πάλι για τις 11 Δεκεμβρίου έχουν εκδοθεί δυο NAVTEX, με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Την Δευτέρα η Τουρκία έχει αναγγείλει μία ακόμη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί (Navtex 1307/17).

πηγή:http://www.real.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων