Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Ο Σπύρος Ριζόπουλος μιλάει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μια ανεξάρτητη και ρεαλιστική ανάλυση για την προεκλογική περίοδο, τους πρωταγωνιστές της και τον ρόλο των social media στη φετινή προεκλογική εκστρατεία, προσέφερε ο επικοινωνιολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Spin Communications, Σπύρος Ριζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Διαβάστε τις δηλώσεις του για το τι χρειάζεται η χώρα την επομένη των εκλογών.

Για την ηγεσία της χώρας

“Ο ηγέτης τον οποίο ψάχνουμε είναι κάποιος που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, κάποιος που πρόκειται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη, κάποιος που μπορεί να προσφέρει ένα όραμα, κάποιος που πρόκειται να βάλει μαζί πέντε πράγματα και να επιθυμεί οι πολίτες να μείνουν και να αγωνιστούν για αυτή τη χώρα. Οι άνθρωποι ξέρουν να μάχονται. Αυτή η χώρα ξέρει να μάχεται. Οι νέοι της ξέρουν πώς να δίνουν μάχες, αλλά χρειάζονται να πιστέψουν σε ένα σύστημα αξιών. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα αξιών. Το σύστημα αξιών δεν μπορεί να δημιουργηθεί όταν υπάρχει πολιτική αστάθεια.”

Για τις δημοσκοπήσεις

“Βλέπω τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων και δεν καταλαβαίνω προς ποια κατεύθυνση πρόκειται να πάει το πράγμα. Δεν ξέρω πώς οι άνθρωποι πρόκειται να ξυπνήσουν το πρωί της Κυριακής. Συνήθως, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές ήξερα και μπορούσα να πω τι πρόκειται να συμβεί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να σας πω. ”

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών

“Με ποιον θα μιλάει το κλιμάκιο της Τρόικας την επόμενη μέρα ο οποίος θα έχει τη πολιτική δύναμη να εφαρμόσει οτιδήποτε; Γι’αυτό είμαι πολύ ανήσυχος για το μέλλον της χώρας. Αυτό είναι το πρόβλημά μας με την πολιτική αστάθεια η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι απλώς ένα εσωτερικό ζήτημα.”

Για τη διαφθορά

“Για να καταπολεμηθεί η διαφθορά χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική ηγεσία. Δεν διακρίνω με κανένα τρόπο να προκύπτει ισχυρή πολιτική ηγεσία από αυτές τις εκλογές.”

Για τα social media

“Τα κοινωνικά δίκτυα «ξεκλειδώνουν» τους ανθρώπους που συνήθως δεν μιλούν. Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή. Δεν ξέρω αν τα κοινωνικά δίκτυα πρόκειται να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν το ξέρω αυτό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι «ξεκούμπωσαν» μια νέα πραγματικότητα. Δόθηκε η ευκαιρία σε ανθρώπους που συνήθως δεν μιλούν, να μιλήσουν. Τώρα αν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν, επειδή κάποιος τους έδωσε την αφορμή και τους έκανε να αρχίσουν να μιλάνε, αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία.”

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων