Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Ο Σπύρος Ριζόπουλος σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών

Μια σύντομη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώνεται την επομένη των εκλογών έκανε για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικοινωνιολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Spin Communications, Σπύρος Ριζόπουλος. Δείτε το βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

« Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές 2012, διότι ο θυμός των πολιτών ήταν με το μέρος του. Είχε αυτή τη δυναμική. Το κόμμα του βγήκε δεύτερο, και είναι ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών. Αυτό δημιούργησε μια χαοτική κατάσταση, διότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο ώστε να προχωρήσουν σε μια συνεργασία, η οποία θα τους επιτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης και την εκλογή Πρωθυπουργού.»

«Τα μικρά κόμματα, τα οποία ήταν ενάντια στο Μνημόνιο, δεν θα συνεργαστούν με τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε σε νέες εκλογές, οι οποίες θα επιφέρουν μια πραγματικά αγνώριστη πολιτική κατάσταση.»

«Ήταν μια ψηφοφορία διαμαρτυρίας, και αν κοιτάξετε τις ατζέντες των μικρών κομμάτων, όλες εμπεριέχουν μια οπτική γωνία πολύ προστατευτική όσον αφορά τη πολιτική. Από όπου κι αν προέρχονται, έχουν τον ίδιο στόχο. Τι σημαίνει αυτό σε οικονομικούς όρους; Κρατικοποιήσεις.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων