Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Ο Σπύρος Ριζόπουλος μιλά σε φοιτητές του George Washington για την ελληνική κρίση

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Spin Communications και δημιουργός Rizopoulospost, υποδέχτηκε την περασμένη Δευτέρα 23 Μαΐου αντιπροσωπεία φοιτητών από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του διεθνούς φήμης αμερικάνικου Πανεπιστημίου “George Washington”, του οποίου είναι και ο ίδιος απόφοιτος.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, o Σπύρος Ριζόπουλος ανέλυσε συνοπτικά το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που επικρατεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς και το επενδυτικό κλίμα, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα μας.

LP1_2680

LP1_2623

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο γενικό οικονομικο-κοινωνικό πλαίσιο που δημιούργησε την ελληνική κρίση. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πολιτικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που εγείρονται, και που κάθε δυνητικός επενδυτής στην Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει.

Πιο συγκεκριμένα, και αναφορικά με το θέμα των επενδύσεων τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταστήσει τον τουρισμό ως επιταχυντή της ελληνικής οικονομίας, καθώς και να εστιάσει στην κατάρτιση ενός αναπτυξιακού μοντέλου μακράς πνοής που θα συμφωνηθεί από κοινού με όλους τους παραγωγικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

LP1_2642

LP1_2641

Τέλος, ανέλυσε το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μέσα από το πρίσμα του προσφυγικού και των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά στο Αιγαίο.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους τόσο για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας όσο και για το επενδυτικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες.

LP1_2681

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων