Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ο Γ.Στουρνάρας «τρολάρει» την κυβέρνηση;

Με λιγότερα μαλλιά πρέπει να έφυγαν οι σύνεδροι του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας, που οργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), στην Αθήνα. Ο Υπ.Οικονομικών φρόντισε γι’αυτό, με την τοποθέτηση του στο συνέδριο. Αφού όπως δήλωσε, η επιτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να διατηρήσουν το δείκτη ευημερίας του ελληνικού λαού σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι τόσο μεγάλη, που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ψάχνουν να βρουν με ποιον τρόπο το καταφέραμε, για να μας… αντιγράψουν!

Ο κύριος Στουρνάρας δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τόνισε ότι με την επιτυχία της κυβέρνησης για την εκταμίευση της δόσης των 52,5 δις. μπαίνει τέλος στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ. Καθώς η χώρα βρίσκεται στο ανώτατο όριο ανεργίας, στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας. Ο στόχος αναμένεται να επιτευχθεί με την εκταμίευση της δόσης, καθώς εξυπηρετείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η εκταμίευση όμως, έχει και μια ακόμη θετική παράμετρο, σύμφωνα με τον ίδιο αναμένονται και πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 750 εκ. ευρώ, επειδή δεν υπάρχει πλέον ο φόβος εξόδου από το ευρώ, καθώς και η έναρξη των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ.

Δεν ξέρουμε αν ο Υπ. Οικονομικών είναι χρήστης των social media πάντως θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ πετυχημένο «τρολ»… Μπαίνοντας σε κάθε συζήτηση οποιουδήποτε θέματος και λέγοντας το ίδιο ποίημα σε όλους και για όλα!

ΥΓ: Μήπως τεμπελιάζει ο κειμενογράφος σας κύριε Υπουργέ;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων