Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ο Στρατούλης διαψεύδει σενάρια για πρόβλημα με τις συντάξεις.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν πληροφορίες που νωρίτερα επικαλέστηκε ο ΣΚΑΙ για να μεταδώσει ότι ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να συγκεντρωθεί το ποσό των συντάξεων που πρέπει να καταβληθεί έως την Παρασκευή. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να δοθούν τα χρήματα στις τράπεζες για να πιστωθούν στους συνταξιούχους τη Δευτέρα.

Για κενό 150 εκατομμυρίων έκαναν λόγο οι πληροφορίες που φέρουν το υπουργείο να ζητά σε μορφή δανείου από το Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων να δώσει αυτό το ποσό στο ΙΚΑ. Πρόκειται για το μόνο ταμείο που δεν έχει δεχθεί να δώσει τα αποθεματικά του, ενώ του έχουν ζητηθεί τρεις φορές στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν τον απερχόμενο διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τόνισε στο ΔΣ του Ιδρύματος ότι περιμένει την εκταμίευση 280 εκ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι λίγο νωρίτερα πριν τη δήλωση διάψευσης της είδησης, ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο η κυβέρνηση να υποκύψει στις θρασύτητες απαιτήσεις των θεσμών. Με τις νέες απαιτήσεις τους οι δανειστές ζητούν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων.»

Ο Δημήτρης Στρατούλης έχει υπάρξει ανέκαθεν κάθετος στο γεγονός της σταθερής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών. Την ίδια στιγμή ως μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου προσπαθεί να κρατά ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος απέναντι στις όλο και περισσότερο εντεινόμενες φωνές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν πλέον λόγο ακόμη και για προσπάθεια των εταίρων να προκληθεί  κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων