Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο συνιδρυτής της Uber πουλά το 29% των μετοχών του για 1,4 δισ. δολάρια

Ο συνιδρυτής της Uber Technologies, Travis Kalanick, που οδηγήθηκε σε έξοδο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Ιούνιο, πουλάει το 29% από το 10% των μετοχών  που διαθέτει, έναντι περίπου 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η πώληση του Kalanick είναι μέρος της συμφωνίας με τον όμιλο της SoftBank, ο οποίος παίρνει το 17,5% της Uber, κυρίως αγοράζοντας μετοχές από επενδυτές και εργαζομένους. Η SoftBank την προηγούμενη εβδομάδα εξασφάλισε συμφωνίες από μετόχους που ήθελαν να πουλήσουν και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές αυτού του χρόνου.

Στη συμφωνία με τη SoftBank εκτιμάται η Uber σε 48 δισ. δολάρια, περίπου 30% λιγότερο από την προηγούμενη εκτίμησή της, αξίας 68 δισ. δολαρίων.

Ο Kalanick είχε προσφερθεί να πουλήσει τις μισές από τις μετοχές του, αλλά επειδή υπήρχε ένα όριο για το πόσο θα αγοράσει η SoftBank, θα πουλήσει μόλις 29%, σύμφωνα με τις πληροφορίες.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κατέχει το 10% της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει θα κερδίσει περίπου 1,4 δισ. δολάρια, πρόσθεσε η πηγή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων