Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο συστημικός ΣΥΡΙΖΑ και τα… «φυντάνια»

Tα χαρακτηριστικά ενός απόλυτα συστημικού κόμματος δείχνει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας βάλει πλώρη για την κατάκτηση της εξουσίας.

Μετά τις χειραψίες με τον Σόιμπλε, τις συνομιλίες με το ΔΝΤ και τις δηλώσεις περί «νοικοκυραίων» ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υιοθετήσει πλήρως τις πρακτικές των «αστικών» κομμάτων σχεδιάζοντας να συμπεριλάβει τις διαγραφές στελεχών στο νέο Καταστατικό του.

Να διαγράψει δηλαδή όσα διακήρυττε περί της φιλοσοφίας της Αριστεράς που διαπνέεται από την ανάγκη του διαλόγου και σεβασμού της άλλης άποψης και όχι από την λογική της επιβολής ποινών στους διαφωνούντες.

Την σχετική ιδέα παρουσίασε άλλωστε με συνέντευξή του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε με την…απαλλαγή του κ. Θεοδωρίδη από τα καθήκοντά του ως υπεύθυνου του τομέα εξωτερικών του κόμματος στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε όμως να διαγράψει τον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο όταν εκείνος δήλωσε «άμεσα δημοκράτης» περιγράφοντας με αυτήν την φράση τον όρο αναρχικός.

Γνωρίζει όμως ότι σε ανάλογα προβλήματα θα σκοντάψει κι άλλες φορές αφού η κοινοβουλευτική του ομάδα είναι ανεξέλεγκτη και συγκροτείται από πολλά…νέα φυντάνια!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τα ψηφοδέλτιά του, κυρίως της περιφέρειας κινούμενος στην λογική των προηγούμενων χρόνων, δηλαδή ψάχνοντας υποψηφίους με τα κυάλια! Ούτε ο ίδιος μπορούσε να πιστέψει ότι το 4% θα εκτοξευόταν στο 17% τον περασμένο Μάϊο κι ακολούθως στο 27% επομένως ότι θα εκπροσωπούνταν στην Βουλή με πολλαπλάσιο αριθμό βουλευτών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων