Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Ο Τραμπ απορρίπτει την προειδοποίηση Φάουτσι για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας

Την προειδοποίηση που απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Άντονι Φάουτσι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας γίνει βιαστικά, απέρριψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο Φάουτσι καταθέτοντας ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας προχθές Τρίτη.

Ο Φάουτσι, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, προειδοποίησε πως η πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε νέα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 82.000 Αμερικανούς κι έχει γονατίσει την αμερικανική οικονομία.

Ο 79χρονος γιατρός έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί» για την αμερικανική άκρα δεξιά και οπαδούς θεωριών συνωμοσίας στο Διαδίκτυο διότι κάνει συχνά δηλώσεις οι οποίες είναι διαμετρικά αντίθετες από εκείνες του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ως πρότινος έβαζε τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας στο επίκεντρο της εκστρατείας του εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις οποίες θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα τους κυβερνήτες πολιτειών να επιτρέψουν την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες εν μέσω της πανδημίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων