Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

O Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο 18 δισ. δολάρια για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Η διοίκηση Τραμπ ζητά σχεδόν 18 δισ. από το Κογκρέσο, για την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να ξεκινήσει η επέκταση και ενίσχυση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Πρόκειται για το πρώτο οικονομικό προσχέδιο της προεκλογικής υπόσχεσης του Αμερικανού προέδρου.

Αφορά τη χρηματοδότηση νέων φραγμάτων 316 μιλίων και ενίσχυσης εκείνων που υπάρχουν σε μήκος 407 μιλίων, σε μία σημαντική επέκταση του τείχους και του φράχτη των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Οι σχετικές λεπτομέρειες κατατέθηκαν από την υπηρεσία προστασίας των συνόρων στο Κογκρέσο., όπου αναμένεται μάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Προεκλογικά, ο Τραμπ είχε υποσχεθεί την ανέγερση ενός «μεγάλου και όμορφου τείχους», κατά μήκος των συνόρων των 2.000 μιλίων με το Μεξικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει φράχτης περίπου 650 μιλίων. Η πρόταση της αμερικανικής διοίκησης, που πρώτη δημοσίευσε η Wall Street Journal, θα επεκτείνει τα τεχνητά εμπόδια στα μισά σύνορα, έως το 2027.

Το έγγραφο, σύμφωνα με το Associated Press, περιλαμβάνει 5,7 δισ. δολάρια για πύργους, εξοπλισμό παρακολούθησης και άλλα τεχνολογικά μέσα, 1 δισ. σε βάθος πενταετίας για κατασκευή δρόμων και συντήρηση, 8,5 δισ. για επτά χρόνια για 5.000 επιπλέον συνοριοφύλακες και άλλο προσωπικό.

Πηγή: Guardian

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων