Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Ο Τραμπ «απαντά» στο Brexit με συμφωνία μαμούθ με τη Βρετανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας “πολύ σημαντικής και υποσχόμενης” με τη Βρετανία, προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter.

“Εργαζόμαστε για μια σημαντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Μπορεί να είναι πολύ σημαντική και υποσχόμενη. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπερβολικά προστατευτική έναντι των ΗΠΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!” έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την Δευτέρα εκφώνησε μια ομιλία για τις εμπορικές σχέσεις του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του Brexit. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το εξωτερικό εμπόριο, τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Στις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν “πολύ, πολύ γρήγορα” σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Θεωρητικά, το Λονδίνο δεν μπορεί να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες όσο παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019.

HTML tutorial

Όσον αφορά τον όγκο των βρετανικών εξαγωγών, σήμερα το 16% προορίζεται για τις ΗΠΑ και το 44% για τις ευρωπαϊκές αγορές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων