Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με Λαφαζάνη. Ο Καμμένος του ζητά να τελειώνει με την εντολή και να τη δώσει πίσω

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τη σκυτάλη της διερευνητικής εντολής έχει πάρει από εχθές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος όπως είναι προφανές χρησιμοποιεί το χρόνο που δικαιωματικά έχει από το Σύνταγμα για να προωθήσει τις θέσεις του νεόκοπου κόμματος της Λαϊκής Ενότητας και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί κάποια κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή.
Την ίδια στιγμή όμως όπως και ο προκάτοχος της εντολής, επιθυμεί να καθυστερήσει τη διαδικασία και ζητά να γίνουν οι εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η στόχευση Τσίπρα – Καμμένου είναι φυσικά η ακριβώς αντίθετη, με τον Αλέξη Τσίπρα να αρνείται εχθές να συναντήσει τον παλαιό του σύντροφο στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει ο δεύτερος στα χέρια του. Ο δε Πάνος Καμμένος απέστειλε έκκληση στον κ. Λαφαζάνη να παραδώσει πίσω την εντολή ώστε να πάμε σε εκλογές τις 20 Σεπτέμβρη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Π. Λαφαζάνης κάλεσε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να πάρει ως απάντηση την ερώτηση του Α. Τσίπρα αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά αλλά σημείωσε ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

HTML tutorial

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι τέτοιες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την οποία οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν ως μοναδικό αντικείμενο τη διερεύνηση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων