Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε κάθαρση στο ποδόσφαιρο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού συμπεριλήφθηκαν και στόχοι αναφορικά με το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πολύ ασυνήθιστο για να αναφερθεί σε προγραμματικές δηλώσεις, τη στιγμή που μάλιστα δεν έγιναν αναφορές σε άλλα θέματα όπως η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο την κάθαρση στο άθλημα, σε συνέχεια των προσπαθειών του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, από την προηγούμενη θητεία του.

Ανάμεσα στις αναφορές του για την απομείωση του δημοσίου χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει “να ολοκληρωθεί η κάθαρση στο ποδόσφαιρο”. Ακόμα, πρόσθεσε ότι θα προωθηθούν μέτρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας των αθλητικών ομοσπονδιών.

Σίγουρα, δεν περίμενε κάποιος ότι σε μία τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία, με τόσα μέτωπα ανοιχτά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Τσίπρας θα επέλεγε να θέσει στις προτεραιότητες του τα όσα συμβαίνουν στο άθλημα, με την εμπλοκή της Δικαιοσύνης.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι όντως η κάθαρση στο ποδόσφαιρο που δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, θα αποτελέσει σημαντικό στόχο της κυβέρνησης, ως μέρος πιθανότατα της δημιουργίας ευρύτερου μετώπου κατά της διαφθοράς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων