Στις 30 Μαΐου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ζήτησε επισήμως την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη να υποβάλλει την παραίτησή του, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταθάκης έχει στείλει επιστολή προς τους μετόχους της εταιρείας το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ, ο κ. Τζώρτζης όχι μόνο δεν το έχει κάνει ακόμη αλλά αντιθέτως δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν παραιτείται σε μια «υπηρεσιακή κυβέρνηση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζώρτζης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας προχώρησε σε απολογισμό του έργου του, αρνούμενος να υποβάλει την παραίτησή του σε μία «υπηρεσιακή κυβέρνηση» όπως φέρεται να δήλωσε. Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος υποστηρίζει ότι έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και ζητά εξηγήσεις για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ)
Μετά από αυτή την εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΔΕΠΑ ζήτησε απ’ τους μετόχους άμεσες ενέργειες για την άρση του αδιεξόδου με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του κ. Τζώρτζη στον πρόεδρο κ. Άρη Δότση, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα εντός της εταιρείας και έναντι των τρίτων συναλλασσόμενων με αυτήν.
Το αίτημα του κ. Σταθάκη διατυπώθηκε όταν ο κ. Τζώρτζης έδωσε εντολή να κηρυχθεί η απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ ως παράνομη και καταχρηστική. Αυτή όμως είναι μάλλον η αφορμή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σωρευμένη δυσαρέσκεια για στους χειρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου στα σχέδια διάσπασης της εταιρείας και πώλησης της.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τζώρτζης στο παρελθόν είχε επίσης απομακρυνθεί και από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών από τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη. Παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τον χώρο της ενέργειας, ούτε έχει προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις, τοποθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα στη ΔΕΠΑ από τον ίδιο τον κ. Σταθάκη, μετά την απομάκρυνση από την εταιρεία του κατηγορούμενου σήμερα για απιστία κ. Θόδωρου Κιτσάκου.