Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

«Ο Βενιζέλος θα πάει τη Χρυσή Αυγή στο 25%»!

Διχάζει το εσωκομματικό και όχι μόνο ακροατήριό του ο Βαγγέλης Βενιζέλος “αγγίζοντας” το θέμα της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ενεργοποιήσει μηχανισμούς προκειμένου το κόμμα Μιχαλολιάκου να καταστεί- ει δυνατόν- εκτός νόμου. Η σχετική του πρωτοβουλία χειροκροτήθηκε από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι ο πρόεδρός τους δεν διστάζει να τα βάλει με την σκληροπυρηνική Χρυσή Αυγή και ανοίγει μία συζήτηση που- όπως λένε- δεν τόλμησε να ανοίξει κανένα προοδευτικό κόμμα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορούμαι, μάλιστα πως θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με τη «Χρυσή Αυγή», προτείνοντας μάλιστα να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης των κομμάτων, ώστε όσα τις παραβαίνουν να τιμωρούνται με περικοπές ή ακόμη και αποκλεισμό από την ροή κρατικών χρημάτων στα ταμεία τους…

Από την άλλη ο Βενιζέλος δέχεται κριτική από παράγοντες της Ιπποκράτους που εκτιμούν ότι οι όποιες πρωτοβουλίες του για απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής θα πέσουν στο κενό. Ήδη, λένε ο Μιχαλολιάκος προανήγγειλε την αλλαγή της ονομασίας του κόμματός του. Με το ίδιο σκεπτικό επισημαίνουν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ να ανοίγει νέα μέτωπα με την κοινωνία, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση το “ρεύμα” πηγαίνει με την Χρυσή Αυγή. Είναι το νέο κόμμα ακτιβισμού λένε οι επικριτές Βενιζέλου προεξοφλώντας την αποτυχία του εγχειρήματός του.

Παλιός κοινοβουλευτικός, μάλιστα, έλεγε σε ομήγυρη συναδέλφων του πως «ο Βενιζέλος μ’αυτά που κάνει θα πάει τη Χρυσή Αυγή στο 25%». Ουδείς εκ των παρισταμένων διαφώνησε με την εκτίμηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων