Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ο Βενιζέλος θα ζητήσει… Δημοψήφισμα!

Δημοψήφισμα για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς σκέφτεται να ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Βλέποντας ότι τον πλησιάζει απειλητικά το “όχι” της Δημοκρατικής Αριστεράς στην επίσημη πρότασή του -δια επιστολής- για συμπόρευση των δύο κομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει την επόμενή του κίνηση.

Έτσι, θα ζητήσει από το Συνέδριο του κόμματος εξουσιοδότηση ώστε να προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα να στηθούν κάλπες σε όλη την χώρα με στόχο την εκλογή του επικεφαλής της κεντροαριστερής παράταξης στην οποία τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις θα συμμετέχουν αυτόνομα ακολουθώντας το μοντέλο της ιταλικής “Ελιάς”. Κι αυτό επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ από μόνο του δεν…τραβάει και ότι έχει μικρές ελπίδες ανάκαμψης σε μία κοινωνία που του έχει γυρίσει την πλάτη.

Σ’αυτήν την περίπτωση δεν θεωρείται δεδομένο ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος. Θα παραμείνει όμως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στον κεντροαριστερό συνασπισμό, ο οποίος εάν και εφόσον υλοποιηθεί ο στόχος του, θα κατέβει από κοινού στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Έως τότε το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα στείλει σε αυτήν πολιτικά στελέχη όταν θα γίνει ανασχηματισμός (πολύ πιθανόν μετά το τέλος του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ) και αμέσως μετά θα ανοίξει την συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων