Γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την προσωπικότητα της περίφημης μαντάμ Κλόντ και την ερωτική ζωή των διάσημων πελατών της σετ φέρνει στο φως το περιοδικό Vanity Fair, το οποίο φιλοξενεί ένα πολύ HOT άρθρο του παρ’ ολίγον βιογράφου της 91χρονης Κλόντ, Ουίλιαμ Στάντιεμ.
Ποια ήταν η μαντάμ Κλόντ; Για όσους ακούτε πρώτη φορά το όνομα της, η Στάντιεμ σύμφωνα με το star, υπήρξε διάσημη «τσατσά», αφού διατηρούσε τον διασημότερο οίκο ανοχής τις δεκαετίες του 1960 και 1970 στο Παρίσι, όπου παρέλαυνε όλο το «αφαν γκατέ» της εποχής.
Σύμφωνα με τον παρ’ ολίγο βιογράφο της μαντάμ Κλόντ ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο της διάσημης μαντάμ ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος φέρεται να είχε επισκεφθεί τον οίκο ανοχής μαζί με την τότε σύντροφό του, Μαρία Κάλλας.
«Οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο αρρωστημένες, που με έκαναν να κοκκινίσω» είχε πει στον Στάντιεμ η μαντάμ Κλοντ, όταν οι δυο τους είχαν αποφασίσει να γράψουν ένα βιβλίο, το οποίο όμως τελικά δεν βρήκε πρόθυμο εκδότη.
Στους διάσημους πελάτες της συγκαταλεγόταν και ο Τζον Κένεντι, ο οποίος φέρεται να ζήτησε μια κοπέλα «που να μοιάζει στην Τζάκι, αλλά να είναι πιο σέξι». Ο μεγιστάνας της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι, ανήκε στους «φίλους» της μαντάμ, όπως της άρεσε να αποκαλεί τους πελάτες της, που μάλιστα κάποια φορά μετά από ένα πάρτι οργίων πήρε τις κοπέλες στη λειτουργία.
Τον οίκο ανοχής της επισκέπτονταν τότε και ο Μάρλον Μπράντο, ο Μουαμάρ Καντάφι, ο Ρεξ Χάρισον, ενώ ο σάχης της Περσίας ζητούσε να του στέλνουν στο παλάτι του κοπέλες κάθε εβδομάδα με αεροπλάνο. Ούτε ο Ισραηλινός στρατηγός Μοσέ Νταγιάν είχε γλιτώσει από τη γοητεία των «κύκνων» της Κλοντ, όπως και ο ζωγράφος Μαρκ Σαγκάλ, που ζωγράφιζε τις κοπέλες και τους χάριζε τα σκίτσα του.
Οι πελάτες της μαντάμ Κλοντ ήταν υπουργοί, πολιτικοί, αξιωματούχοι, βασιλείς, ηθοποιοί. Ο Στάντιεμ αποκαλύπτει ακόμη ότι η CIA χρησιμοποιούσε τις γυναίκες της για να κρατήσει ψηλά το ηθικό εκείνων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βιετνάμ στο Παρίσι το 1973.
Σύμφωνα δε με άρθρο της Chicago Tribune την εποχή που η Γαλλίδα προαγωγός προσπαθούσε να ανακάμψει μετά από δικαστική περιπέτεια, το 1987, στους κύκλους των παλιών πολιτικών έλεγαν ότι μπορεί μεν η μαντάμ Κλόντ να ήταν κακιά με όλους, ωστόσο το γαλλικό κράτος έδειξε αγνωμοσύνη και θα έπρεπε να την τιμήσει με το μετάλλιο της λεγεώνας της τιμής για τις υπηρεσίες της. «Θυμηθείτε πόσο βασίζονταν σε εκείνη όταν έρχονταν στο Παρίσι οι ηγέτες του Τρίτου κόσμου. Σκεφτείτε πόσα αεροσκάφη Μιράζ πούλησε η μαντάμ Κλοντ» τονίζονταν στο άρθρο. Από όσα έχουν γραφτεί για εκείνη κατά καιρούς, συμπεραίνει κανείς ότι όντως διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μέχρι να ανέβει στην εξουσία ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν. Μέχρι τότε, η ίδια είχε εξομολογηθεί ότι διατηρούσε μια κρεβατοκάμαρα στο γραφείο της για να μπορεί να εξυπηρετήσει μια γρήγορη «επίσκεψη» κάποιου υπουργού