Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ο Ζώης, το ευρώ και η κεντροδεξιά «πολυκατοικία»

Την παρθενική της εμφάνιση έκανε χθες στα media η «Νέα ΜΕΡΑ». Αν δεν το έχετε μάθει είναι η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (σ.σ βγήκε λίγο μεγάλο…), το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Ζώης και έχει στις τάξεις του στελέχη που είχαν φύγει από τη ΝΔ και είχαν πάει στον Π. Καμένο και στην πορεία αποφάσισαν να φύγουν και από εκεί.

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος» είναι η θέση της Νέας ΜΕΡΑΣ, όπως τη διατύπωσε σήμερα ο Χρήστος Ζώης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος του νεοιδρυθέντος κόμματος απευθύνθηκε στους «σοφούς ανθρώπους που στέκουν βουβοί και αδρανείς», τους οποίους φιλοδοξεί -όπως είπε- να αφυπνίσει και να εκφράσει.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό και συμπλήρωσε πως στόχος του είναι να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο».

Ο κ. Ζώης ανέφερε επίσης ότι ο επικεφαλής του κόμματος δε θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός και πως αυτός θα υποδειχθεί από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ τάχθηκε κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο είπε ότι τούτες τις μέρες «είμαστε όλοι Κύπριοι».

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, το μάθημα από την Κύπρο είναι ότι «οφείλουμε να αγωνιζόμαστε». Σημείωσε ακόμη ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας που επιφέρει αδράνεια καθιστά βέβαιη την ήττα πριν δοθεί καν η μάχη.

«Το δεύτερο μάθημα», πρόσθεσε, «είναι ότι πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι» και συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια για το μέλλον.

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανέναν σήμερα και θα τους εκφράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δε ζήτησε εκλογές γιατί, όπως είπε, «δεν είναι η δουλειά μας να ζητάμε εκλογές, αλλά να αναδεικνύουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο κ. Ζωής απάντησε: «Δεν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεύτερες ή τρίτες επιδιώξεις, ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες».

Όπως αντιλαμβάνεστε έχουν μαζευτεί πολλοί αρχηγοί στη κεντροδεξιά πολυκατοικία. Η βάση δεν ξέρω τι θα πει στο τέλος. Κι αυτό δεν θα εξαρτηθεί από το εάν πεισθεί πως υπάρχει ζωή μετά το ευρώ, αλλά από το εάν και πότε θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει ζωή στο ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων