Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΟΑΕΔ: 31.200 θέσεις εργασίας, μέσω επτά προγραμμάτων

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται ειδική δράση για 10.000 άνεργους πλησίον της σύνταξης ,συγκεκριμένα ανέργους ηλικίας άνω των 55. Επτά προγράμματα για 31.200 ωφελούμενους αναμένεται να  προκηρύξει το υπουργείο Εργασίας και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

Οι άνθρωποι αυτοί, αν και βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση, δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα χρόνια λόγω μακροχρόνιας ανεργίας.Οι νέοι συνεργάτες θα εργαστούν για διάστημα 12 μηνών σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, δηλαδή σε δήμους και σε περιφέρειες.

Τον ίδιο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 3.500 ωφελούμενους, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 17 δήμους με δήμους με υψηλό δείκτη ανεργίας. Λίγο αργότερα αναμένεται και η προκήρυξη για 6.000 προσλήψεις σε 34 δήμους.Τις επόμενες εβδομάδες θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα απασχόλησης ΑμεΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Το πρόγραμμα έχει στόχο την ένταξη ανέργων Ατόμων με Αναπηρία στην Αγορά Εργασίας για δώδεκα μήνες και ο αριθμός των ωφελουμένων αγγίζει τα 1.000 άτομα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων