Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Οδηγός επιβίωσης για επιχειρήσεις: Περίμενε… μη κλείνεις!

Το να κρατήσεις την επιχείρηση σου ανοικτή στις μέρες μας θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως ο 13ος άθλος του Ηρακλή. Καλό όμως θα είναι, πριν ασφαλίσεις το λουκέτο και κατεβάσεις τα ρολά, να είσαι ΕΣΥ εντάξει με την «επιχειρηματική» σου συνείδηση! Πως έκανες ότι μπορούσες για να διατηρήσεις την επιχείρηση σου ανοικτή. Πέντε βήματα απλά, ανέξοδα και πάνω από όλα ελπιδοφόρα…

Αν ενοικιάζεις το χώρο σου, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη μείωση ενοικίου. 8 στους 10 ιδιοκτήτες είναι θετικοί σε μια τέτοια μείωση ιδιαίτερα αν έχεις χαρακτηριστεί στο παρελθόν και ως «καλοπληρωτής».

Περιόρισε τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης σου. Τη κατανάλωση ρεύματος, την εκποίηση κάποιων αντικειμένων που ποια δε σου χρειάζονται, την επιλογή της φθηνότερης υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών! Και όσο για τον καφέ… δε χρειάζεται να σώσεις εσύ το διπλανό cafe! Καφές από το σπίτι ή χειροποίητος καφές στο μαγαζί. To ίδιο ισχύει και για το κολατσιό σου!

Μείωσε το κέρδος σου! Είναι προτιμότερο να πουλάς φθηνά και πολύ παρά ακριβά και «άμα κάτσει»! Ποια, δε κάθεται…

Διαφήμισε μόνος σου και δωρεάν την επιχείρηση σου! Τα κοινωνικά δίκτυα όπως facebook, twitter, pinterest κ.α. είναι εκεί και σε περιμένουν! Φτιάξε τις σελίδες σου και προώθησε τα προϊόντα σου!

Ζήτησε βοήθεια! Το διαδίκτυο στις μέρες μας, είναι σε θέση και μπορεί να σου δώσει ότι πληροφορίες χρειαστείς!! Ψάξε και βρες case studies παρόμοια με τα δικά σου και εφάρμοσε, όσο είναι δυνατό, τις δικές τους εμπειρίες στην επιχείρηση σου.

Χρωστάς; Μη κρύβεσαι και μη φοβάσαι! Πήγαινε και διαπραγματεύσου! Οι τράπεζες και οι εφορείες δε θέλουν ούτε σπίτια, ούτε μαγαζιά ούτε αυτοκίνητα! Διαπραγματεύσου με τους δικούς σου όρους! Είναι προτιμότερη γι’αυτούς η εξασφαλισμένη μικρή δόση παρά το μηδέν!

Όλες οι πιο πάνω συμβουλές είναι ανέξοδες και σε ένα βαθμό, μικρό ή μεγάλο, αποτελεσματικές! Δε χάνεις τίποτα να τις δοκιμάσεις! Μπορεί να συναντήσεις και πάλι το όραμα που είχες όταν ξεκινούσες…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων