Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Οδοιπορικό στη χώρα του ΄΄φαίνεσθαι΄΄

Γράφει η Ευτυχία Αλικάκου

Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, προστέθηκε και η γκάφα του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα, ο οποίος σε δηλώσεις του, εν τη ρύμη του λόγου, χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία αντί για Σκόπια όταν αναφέρθηκε στους άσπονδους γείτονες μας. Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ήταν εμφατικές. Ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος απαίτησε από τον πρωθυπουργό την εκδίωξη του υπουργού, το ίδιο και η φιλελεύθερη και ανανεωμένη πλέον Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά, φυσικά, και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Ο στρουθοκαμηλισμός και ο λαϊκισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Έχει αναλογιστεί ποτέ κανείς τους το αποτέλεσμα όλων των πολιτικών που ακολουθήθηκαν πάνω στο σκοπιανό ζήτημα από το 1991 και μετά, καθώς και όλης αυτής της διπλωματικής προσπάθειας αυτών των ετών; Η απάντηση είναι το απόλυτο μηδέν. Τα περισσότερα κράτη του κόσμου έχουν αναγνωρίσει την ονομασία ”Macedonia” και πολλοί οργανισμοί, όπως ο Ο.Η.Ε. και το ΝΑΤΟ αλλά και η Ευρωπαική Ένωση στους οποίους είναι ενταγμένη η Ελλάδα, χρησιμοποιούν την ονομασία ”F.Y.R.O.Macedonia”. Ακόμα και σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως το πρόσφατο Eurobasket, χρησιμοποιήθηκε ο όρος ”Macedonia”. Όταν λοιπόν είχε εμφανιστεί η πραγματική ευκαιρία να δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας αγρόν ηγόραζε.

Τώρα με μια Ελλάδα ευάλωτη οικονομικά και γεωπολιτικά και με την Π.Γ.Δ.Μ. να εξασφαλίζει την εύνοια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. μετά το κλείσιμο των συνόρων της (κάνοντας δηλαδή τη βρώμικη δουλειά), οι πιέσεις που θα ασκηθούν για την εξεύρεση οριστικής λύσης θα είναι πολλές και οι συγκυρίες για τη χώρα μας κάθε άλλο παρά ευνοϊκές, σε τέτοιο βαθμό που η ατυχής δήλωση του κ. Μουζάλα δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αντί, λοιπόν, να κοιτάζουμε το δάσος και να επικρίνουμε τον κ. Μουζάλα για το ανύπαρκτο έργο του στο υπουργείο που ανέλαβε, έχοντας επιδείξει μέχρι στιγμής μόνο τη συμπαράσταση του στους πρόσφυγες φορώντας σωσίβιο για να νιώσει λίγο τη θέση τους, κοιτάμε το δέντρο, που είναι μία ατυχής δήλωση του για τη γείτονα χώρα, που κρύβει από πίσω του ένα άλλο δάσος αποτυχημένων πολιτικών που έφεραν την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο.

ΥΓ. Τα συγχαρητήρια μου στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ευτυχώς έδρασε σωστά και διέγραψε τον Φαήλο Κρανιδιώτη, μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του τελευταίου για εκτελέσεις, που κυριολεκτικά με έκαναν να ανατριχιάσω.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων