Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αμέσως αν σου χακάρουν το email

Πέρα από τα καλά που μας παρέχει η τεχνολογία και το διαδίκτυο, πολλές είναι οι φορές που κρύβουν και κινδύνους. Πολλοί είναι οι επίδοξοι χάκερ που εισβάλλουν σε λογαριασμούς χρηστών, προκαλώντας τους σύγχυση.

Αν, λοιπόν, χακάρει κάποιος το προσωπικό σας email πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 4 βήματα:

1. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης αλλά και όλους τους άλλους κωδικούς που συνδέονται με την ασφάλεια του email. Μην αλλάξετε απλά ένα ψηφίο, προτιμήστε έναν άλλον, τελείως διαφορετικό κωδικό. Αλλάξτε, επίσης, τον κωδικό πρόσβασης στο mail ανάκτησης.

2. Εγκαταστήστε το σύστημα επαλήθευσης σε δύο βήματα. Εάν χρησιμοποιείτε Gmail, Outlook, Hotmail, Yahoo θα έχετε αυτή την επιλογή. Ουσιαστικά αυτό απαιτεί από εσάς να περνάτε μια διαδικασία δύο σταδίων για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας κάθε φορά που συνδέεστε στο email σας από μια νέα συσκευή.

3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του email σας. Αφού αποκτήσουν πρόσβαση στο email, οι χάκερς κάνουν forward σε όλη σας την αλληλογραφία για να αποκτήσουν ένα αντίγραφό της. Τρομακτικό; Απολύτως. Και αυτός είναι ένας λόγος για να απενεργοποιήσετε το forward.

4. Στείλτε στους φίλους σας μια σύντομη ειδοποίηση. Επιλέξτε όλα τα email από τις επαφές σας και στείλτε τους ένα επείγον σημείωμα λέγοντάς τους να μην ανοίξουν κανένα περίεργο mail που μπορεί να σταλεί από τη δική σας διεύθυνση, πολύ περισσότερο κάποιο σύνδεσμο. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο να επικοινωνήσετε με άτομα με τα οποία δεν έχετε επικοινωνήσει ποτέ αλλά είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων