Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Οι απαντήσεις του Σάντος

Η ήττα της εθνικής ομάδας στη Βοσνία ήταν η πιο βαριά της εποχής Σάντος. Όμοια σε έκταση σκορ με εκείνη από την Γερμανία στο περσινό Euro, αλλά σαφώς πιο «δύσπεπτη» λόγω διαφοράς δυναμικότητας των δύο αντίπαλων.
Ο Πορτογάλος τεχνικός δέχτηκε την πιο σκληρή κριτική στο διάστημα της θητείας του. Αυτή τη φορά δεν κατηγορήθηκε για υπέρμετρο συντηρητισμό, οι αιτιάσεις αφορούσαν ακριβώς στο αντίθετο: δεν ήταν τόσο συντηρητικός όσο έπρεπε.
Διάφορες επιλογές προσώπων ήταν, επίσης, ο λόγος της μουρμούρας για τον Σάντος, ακόμη κι από «επίσημα» πρόσωπα στην εξέδρα της Ζένιτσα: Έβαλε τον ανέτοιμο Αβραάμ, άλλαξε θέση στον Χολέβα και εμπιστεύτηκε τον εκτός τόπου και χρόνου Τζαβέλλα, δεν έδωσε χώρο δράσης στον Κατσουράνη βάζοντας αμυντικό χαφ τον Τζιώλη, ξέχασε τον Μήτρογλου και προτίμησε τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Κι άλλα τέτοια…
Έγιναν πράγματι λάθη, από προπονητή και παίκτες, σε τακτική και εφαρμογή των όποιων πλάνων, που μετατράπηκαν σε… αεροπλάνα λόγω Ντζέκο.
Η υπερβολή, όπως πάντα σ΄αυτές τις περιπτώσεις, απαράδεκτη. Όχι πάντως επικίνδυνη. Διότι, όσοι γνωρίζουν καλά τον Σάντος και την ισχυρή «άμυνα» αυτής της ομάδας στη διαχείριση κρίσεων, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Στη Λιθουανία, στις 7 του Ιούνη, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια έως τη λήξη της προκριματικής φάσης (και πιθανότατα πια μέχρι την έναρξη των μπαράζ), είναι εγγυημένο ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πανίσχυρη σε προετοιμασία αγώνων, πείσμα και διάθεση μάχης.
Κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες:
Από την πρώτη στιγμή της ήττας και της επιστροφής στην Αθήνα, ο Σάντος έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για το επόμενο παιχνίδι.
Και βασικός παίκτης της ομάδας, όταν ρωτήθηκε σε ιδιωτική συζήτηση για την ήττα στη Βοσνία, απαντούσε ως εξής: «Αφήστε το, από το πρώτο δεκάλεπτο φαινόταν ότι δεν ήμασταν καλά. Δεν πατούσαμε καλά, το καταλαβαίναμε ότι θα ήταν άσχημο βράδυ. Και δεν θα ξανασυμβεί»…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων