Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Οι Έλληνες άρχισαν να νοσταλγούν τον… Παπαδόπουλο!

Να λοιπόν που στη δημοκρατία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αδιέξοδα. Διότι τι άλλο εκτός από αδιέξοδο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως η εφαρμογή του δημοκρατικού κανόνα, δηλαδή η αρχή της πλειοψηφίας, μπορεί να στραφεί κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Υπό αυτό το πρίσμα, ο τίτλος «Σκατά»,. με τον οποίο η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία επέλεξε να σχολιάσει πρωτοσέλιδα τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της και αφορούσε τη χούντα, ήταν πραγματικά εξαιρετικά εύστοχος.

Η δημοσκόπηση έδειξε πως το 30% των ψηφοφόρων απαντά θετικά στην ερώτηση «Σε λίγες μέρες θα έχουμε 21η Απριλίου. Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;».

Επίσης, η πλειοψηφία (59%) θεωρεί πως σε θέματα ασφαλείας η κατάσταση επί Χούντας ήταν καλύτερη, 46% θεωρεί ότι είχε καλύτερη διαβίωση και το 24% πιστεύει πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα.

Η αλήθεια είναι πως η μνήμη εξωραΐζει τα πράγματα. Άλλο τόσο αλήθεια είναι όμως πως το πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης έκανε πραγματικά ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φτάσουμε μέχρι του σημείου ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να νοσταλγεί τον Παπαδόπουλο! Τουλάχιστον ακούνε το «καμπανάκι» ή τους έχει δώσει ωτοασπίδες η τρόικα;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων