Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Οι έξι προτεραιότητες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Ενας χρόνος πέρασε από την εκλογή του τότε Μητροπολίτη Προύσσης και ηγούμενου της Μονής της Χάλκης Ελπιδοφόρου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου έγινε στις 11 Μαΐου του 2019, ημέρα Σάββατο, μετά την παραίτηση του επί 20 χρόνια του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, θυμήθηκε την ημέρα εκλογής του, με κοινή του φωτογραφία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και εκφράζει την ευγνομωσύνη του στο Θεό και την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και στο ποίμνιό του για την πίστη και την αγάπη του.

«Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή «σήκωσε τα μανίκια» και εργάστηκε ακόμα και 16 και 17 ώρες την ημέρα, όπως λένε οι συνεργάτες του, για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ομογενών στην Εκκλησία, η οποία είχε πληγεί εξαιτίας των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης που είχαν αποκαλυφθεί την τελευταία τετραετία.

Βασικός σκοπός του ήταν από την αρχή η εξυγίανση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής και η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της επί το αποτελεσματικότερον.

Βασική ενασχόληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου αποτελεί η επαναδρομολόγηση της ανοικοδόμησης του Ιερού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος το θεωρεί προσκύνημα, όχι μόνο για τους ομογενείς αλλά εθνικό προσκύνημα.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 45 εκατ. δολάρια γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ομογενών στους στόχους του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου. Τα εγκαίνια αν αυτό καταστεί δυνατόν θα γίνουν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 οπότε και συμπληρώνονται 20 χρόνια από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθέτησε νέο πρόεδρο στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη και απομάκρυνε τον μεγάλο κίνδυνο απώλειας πιστοποίησης των πτυχίων από την αρμόδια αρχή της πολιτείας της Μασαχουσέτης
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, εστίασε στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας και παιδείας με την επανασύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου για την ελληνική παιδεία.

Στις προτεραιότητες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε αυτόν τον πρώτο χρόνο του στην Αμερική, είναι η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοιού με εκκλησιαστικό λόγο αλλά και επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων