Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τους εμβολιασμούς

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν με επιστολή στον πρωθυπουργό οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα για τον κορωνοϊό.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη στάση της πολιτείας, θεωρώντας ότι βρίσκονται κι αυτοί στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι δηλώσεις (8 Ιανουαρίου 2021) του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες οι φαρμακοποιοί δεν περιλαμβάνονται στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19 στην πρώτη φάση. Σάς θυμίζουμε πως οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση.

Σάς τονίζουμε ότι όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας αυξάνεται. Βρισκόμαστε, δηλαδή, συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και δυστυχώς ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας”.

Όπως επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, “διαθέσαμε τις αποθήκες του συνεταιρισμού μας για την ασφαλή φύλαξη και διανομή των εμβολίων, όπως άλλωστε οφείλαμε ως μέλη της οικογένειας των υγειονομικών. Επίσης, αξιοποιώντας τη στενή σχέση με τους ασθενείς μας, συμβάλλουμε καθημερινά στην ενημέρωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση της εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες των εμβολίων. Αναμένουμε, λοιπόν, από την πολιτεία να μας προστατεύσει, όπως οφείλει”.

Η ανοιχτή επιστολή των δύο προέδρων καταλήγει με την επισήμανση ότι “οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σάς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και σας γνωρίζουμε ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι με τον αποκλεισμό μας. Τέτοιες ενέργειες, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα Δημόσιας Υγείας”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων