Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Οι φωτεινές εξαιρέσεις της ελπίδας

Τελικώς μέσα στην μαυρίλα της εποχής, υπάρχουν κι εκείνες οι εξαιρετικά φωτεινές εξαιρέσεις που όχι μόνο δίνουν ελπίδα αλλά προσφέρουν και …λύσεις ή έστω προτείνουν λύσεις προς τη χειμαζόμενη επιχειρηματικότητα.

Δε μπορεί να μην ξεχωρίσει κανείς και να επικροτήσει την πρωτοβουλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας να παράσχει δωρεάν συμβουλές και βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες σε επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της χώρας.

Η δράση αυτή, είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου μικρής διάρκειας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από ομάδες φοιτητών με την επίβλεψη καθηγητών τους. Η υπηρεσία αυτή αφορά στην παρουσίαση λύσεων πάνω σε επιχειρησιακά προβλήματα που θα έχουν δηλωθεί από τις επιχειρήσεις.

Το Δίκτυο Κοινωνικής προσφοράς, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο, καλεί τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην εθελοντική δράση που αφορά στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου.

Στόχος του Ιδρύματος είναι να στηρίξει εθελοντικά, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τα επιστημονικά εργαλεία που διαθέτει όποιες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη. Και συγκεκριμένα:

• τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε,

• τους φοιτητές του, ενισχύοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τα κατάλληλα εφόδια για μελλοντική επαγγελματική εξέλιξη.

H προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τις επιχειρήσεις είναι η 8η Ιουλίου 2013, ενώ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων και η δημιουργία των ομάδων εργασίας.

ΥΓ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται και στην ιστοσελίδα http://serv.noc.aueb.gr/login/signup.php. Η εφαρμογή αυτής της δράσης αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο του 2013.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων