Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Οι ηθοποιοί που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες δύσκολα βρίσκουν ρόλους στο Χόλιγουντ

Το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε το 2012 για την ερμηνεία της στο δράμα «Τhe Help» θα περίμενε κανείς ότι θα της άνοιγε διάπλατα τις πόρτες στο Χόλιγουντ και θα έκανε τους σκηνοθέτες και παραγωγούς να τη διεκδικούν για μία σειρά από νέα κινηματογραφικά πρότζεκτ.

O λόγος για την Octavia Spencer, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξη της, μιλάει για τις δυσκολίες και τον αγώνα που έκανε -μετά τη βράβευση της- να βρει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Χόλιγουντ. «Οι ρόλοι που μου πρότειναν είναι τόσο μικροί…» δήλωσε η 44χρονη ηθοποιός γιατί όπως πιστεύει, οι ηθοποιοί που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες είναι δύσκολο να βρουν μεγάλους ρόλους στην μεγάλη οθόνη. «Οι ρόλοι εκεί έξω είναι πολύ λίγοι. Και ακόμα αν υπάρχει κάποιο φιλμ με πρωταγωνισρία κάποια έγχρωμη ηθοποιό, πόσο συχνά χρηματοδοτείται; Ας είμαστε ρεαλιστές!» δήλωσε η Spencer. Και συνέχισε: «Και αυτό δεν αφορά μόνο τους Αφροαμερικανούς ηθοποιούς. Αφορά και τους Ασιάτες και τους Ισπανούς! Εκτός βέβαια, αν είσαι η Σάλμα Χάγιεκ. Είναι σκληρό. Και δύσκολο μία τέτοια ταινία να βρει χρηματοδότη. Είναι μία επιχείρηση και καλό θα ήταν να άλλαζε η νοοτροπία των ανθρώπων του χώρου».

Την ίδια στιγμή όμως, οι προτάσεις για να πρωταγωνιστήσει στην μικρή οθόνη, πέφτουν βροχή. Για την ίδια, το μέσο της τηλεόρασης είναι «έτη φωτός μπροστά από τον κινηματογράφο» και το Χόλιγουντ θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από τον χώρο της τηλεόρασης. «Τα παιδιά πρέπει να στραφούν στην τηλεόραση αν θέλουν να δουν τον αληθινό κόσμο!» δήλωσε η Spencer.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων