Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μοιάζει να καταρρέει και πολύ πιθανό ενδεχόμενο να δούμε πολύ σύντομα να αναλαμβάνουν το όλο project οι πιστωτές, όπως άλλωστε έχουν απειλήσει. Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μια τέτοια εξέλιξη, διότι θα πέσει και το τελευταίο πρόσχημα και θα αποκαλυφθεί περίτρανα πως η χώρα έχει μεταβληθεί σε οικονομικό προτεκτοράτο των πιστωτών. Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης είναι αστάθμητες.
Σήμερα, αναμένεται ο διορισμός νέου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις παραιτήσεις των Τ. Αθανασόπουλου και Γ. Μέργου μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για τη σύμβαση που υπέγραψαν αμφότεροι το 2007, ο πρώτος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ενώ ο δεύτερος ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου για κατασκευή μονάδας στο Αλιβέρι, από την οποία η ΔΕΗ ζημιώθηκε με περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Οι διώξεις ασκήθηκαν από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδη Κορρέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνώνται άλλες τέσσερεις συμβάσεις εκείνης της περιόδου, μετά από καταγγελίες μέλους του τότε ΔΣ, καταγγελίες είχαν κοινοποιηθεί και στην διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η οποία δεν είχε αντιδράσει.
Μέσα στο κλίμα αυτό και με δεδομένο ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες πρέπει να τρέξουν οι διαγωνισμοί της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ και οι προκηρύξεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια, θεωρείται δύσκολο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που ούτως ή άλλως έχουν ήδη μετατεθεί χρονικά. Κι αυτό γιατί τέσσερις διαγωνισμοί του πρώτου τριμήνου μετατέθηκαν για το δεύτερο. Η υπόθεση του ΟΠΑΠ απειλείται με ματαίωση, καθώς είναι πλέον κοινή η αίσθηση ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί σε συνεργασία με το ΔΣ του ΟΠΑΠ να διευκολύνει την εξαγορά του από την Intralot. Η αίσθηση αυτή εδραιώθηκε μετά την εισήγηση του ΟΠΑΠ να είναι 5ετής, αντί 3ετής η περιβόητη νέα σύμβαση με την Intralot. Επίσης, η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έχει εμπλακεί λόγω της διερεύνησης κρατικών ενισχύσεων από την Κομισιόν.