Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Οι ΗΠΑ σφίγγουν τη θηλιά στην Huawei περιορίζοντας τον εφοδιασμό της

Η κυβέρνηση Τραμπ κατάφερε ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα στην Huawei Technologies Co. περιορίζοντας τον εφοδιασμό της σε chip, σε μια κλιμάκωση της εκστρατείας της εναντίον της κινεζικής εταιρείας .

Το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι αυστηροποιεί τους κανόνες «για να στοχεύσει στρατηγικά την απόκτηση από την Huawei ημιαγωγών που είναι το άμεσο προϊόν συγκεκριμένου λογισμικού και τεχνολογίας των ΗΠΑ».

Πέρυσι, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, οι ΗΠΑ κατέταξε την Huawei σε μια «Λίστα οντοτήτων» που απαιτεί από τις αμερικανικές εταιρείες να αποκτήσουν ειδική άδεια προκειμένου να τιης πουλήσουν προϊόντα τους. Η κίνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα της Huawei στο να αποκτήσει chip υπολογιστών απαραίτητα για την ανάπτυξη των νέων ασύρματων δικτύων υψηλής ταχύτητας.

«Ωστόσο, η Huawei συνέχισε να χρησιμοποιεί λογισμικό και τεχνολογία των ΗΠΑ για τον σχεδιασμό ημιαγωγών, υπονομεύοντας τους σκοπούς της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής της «Λίστας οντοτήτων» με το να αναθέτει την παραγωγή τους σε υπερπόντια χυτήρια χρησιμοποιώντας εξοπλισμό των ΗΠΑ», αναφέρεται σε σημερινή δήλωση του υπουργού Εμπορίου Γουιλμπορ Ρος.

Ένας εκπρόσωπος της Huawei είπε ότι η εταιρεία δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Οι νέες απαγορεύσεις περιορίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία κατασκευής chip επειδή όλοι χρησιμοποιούν εξοπλισμό από τους αμερικανικού προμηθευτές Applied Materials Inc., Lam Research Corp. και KLA Corp. στα εργοστάσιά τους. Ενισχύει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία του Λευκού Οίκου για να περιορίσει τους κινεζικούς τεχνολογικούς γίγαντες που θεωρούνται ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, ιδιαίτερα την Huawei – την εταιρεία στην καρδιά της παγκόσμιας ανάπτυξης του δικτύου 5G αλλά και την προσπάθεια του Πεκίνου να ηγηθεί της ανάπτυξης στις τεχνολογίες του μέλλοντος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων