Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Οι Ισλαμιστές στρέφονται πλέον στα Βαλκάνια: «Μαύρες μέρες θα έρθουν για σας»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι ισλαμιστές με νέο 20λεπτο βίντεο εν είδη ντοκιμαντέρ, στέλνουν απροκάλυπτα απειλητικά μηνύματα προς τα Βαλκάνια.

«Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ. Μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας… Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες», αναφέρει ο ένας από τους δύο άνδρες που εμφανίζονται στο ντοκυμαντέρ, ένας από το Κόσοβο, ονόματι Αμπού Μουκάτιλ και ένας από την Αλβανία.

Στο βίντεο εμφανίζεται άνδρας με βρετανική προφορά που μιλά για την ιστορία των Βαλκανίων, τις μουσουλμανικές κοινότητες της περιοχής, ενώ η αφήγησή του διανθίζεται από διάφορα πλάνα αρχείου.

HTML tutorial

Οι τζιχαντιστές παροτρύνουν τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό τους στη Μέση Ανατολή «να επιτεθούν στους δικτάτορες σε Κόσοβο, Αλβανία, πΓΔΜ και στους στρατούς τους. Αν μπορείτε, λένε, βάλτε εκρηκτικά στα αυτοκίνητα, στα σπίτια τους ή δηλητήριο στο φαγητό τους και αφήστε τους να πεθάνουν.» αναφέρουν.

Ενώ γίνονται αυτά, νεαρή δημοσιογράφος στα Τίρανα, που εργάζεται για το εκεί κανάλι News 24, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ζήτημα στρατολόγησης νεαρών αλβανών που πηγαίνουν να πολεμήσουν στη Συρία. Η ίδια δέχθηκε πρόσφατα απειλητικό μήνυμα στο Facebook, από φερόμενο Αλβανό ο οποίος της έγραφε, «Θα πρέπει να πληρώσεις». Ο ίδιος καταζητείται από τις Αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης θρησκευτικού μίσους.

Ενώ γίνονται όλα αυτά, οι αμερικανοί φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τα συμφέροντά τους στην περιοχή, ενώ πλέον φαίνεται πως και οι χώρες των Βαλκανίων με σημαντικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς έχουν πλέον μπει υπό την επιρροή των τζιχαντιστών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων