Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Οι μεταλλωρύχοι απαντούν στις ύβρεις Σκουρλέτη

“Ο αγώνας μας είναι εργατικός και δίκαιος” απαντούν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας στις δηλώσεις Σκουρλέτη που ανέφεραν ότι οι μεταλλωρύχοι “έχουν χάσει τον ταξικό τους προσανατολισμό”, υπονοώντας εμμέσως ότι δρουν με βάση τα συμφέροντά της εταιρίας και όχι εκείνα της τάξης τους.

“Εργαζόμενοι υπογείων, Έλληνες πολίτες, ντόπιοι Χαλκιδικιώτες, που εδώ και ένα χρόνο ξέρουμε μόνο ότι η δουλειά μας κινδυνεύει και περιμένουμε τη μία δικαστική απόφαση να ακυρώσει την άλλη αυθαίρετη υπουργική απόφαση και πάλι απ’ την αρχή… την υπομονή μας έχουμε χάσει και όχι την συνείδηση μας!”, απαντούν οι μεταλλωρύχοι στον υπουργό με ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα αναρωτιούνται για τον αριστερό προσανατολισμό του υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: “Η δική σας συνείδηση και ο δικός σας αριστερός προσανατολισμός Υπουργέ, δεν έπρεπε να σας έχει οδηγήσει στο δικό μας πλευρό;” και συμπληρώνουν ότι “Μεγαλύτερη αξία έχουν μερικές προεκλογικές δηλώσεις προς «ένα κίνημα ενάντια..» από την πραγματική εργατική κοινωνία της Χαλκιδικής; Μεγαλύτερη αξία έχουν οι εντυπώσεις από την αλήθεια;”

Η ανακοίνωση του επαγγελματικού Σωματείου μεταλλωρύχων υπόγειων στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας” ξεκαθαρίζει στον κ. Σκουρλέτη ότι είναι συνεχείς “οι κινητοποιήσεις μας για τους απολυμένους συναδέλφους. Συνεχής ο αγώνας μας για να μην μείνει καμία οικογένεια ξεκρέμαστη. Συνεχής η προσπάθεια μας να δουλέψουμε όλοι, όπως έχει προβλεφθεί σε ένα έργο ενιαίο και αδιαίρετο, πλήρως αδειοδοτημένο.” και ρωτούν τον υπουργό ευθέως αν “είναι στο πλευρό τους”

“Για μας τα μεταλλεία είναι η ζωή μας. Είναι παράδοση στην περιοχή μας και ανάσα ανάπτυξης και προόδου. Στη μνήμη του σκληρού παρελθόντος των πατεράδων και των παππούδων μας αλλά και για το μέλλον τον παιδιών και του τόπου μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

Και είτε σας αρέσει κε. Σκουρλέτη είτε όχι, όσο η ταξική μας συνείδηση μας στέλνει κατευθείαν στην πόρτα του Υπουργείου σας, εκεί θα μας βρίσκετε.”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι που υπογράφεται από τον Πρόεδρο, Χρήστο Ζαφειρούδα και τον Γενικό Γραμματέα, Ιωάννη Μάλαμα.

Για το επαγγελματικό Σωματείο μεταλλωρύχων υπόγειων στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας,

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img